Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

Sute de accidente pe trecerile de pietoni, de la începutul anului

22 sep. 17:50   Societate
1273 1

De la începutul anului curent, pe teritoriul țării s-au produs 257 de accidente pe trecerile de pietoni. În consecință, 6 persoane și-au pierdut viața, iar altele 265 au primit diferite traumatisme.

Pentru a preveni eventualele tragedii și a-i disciplina pe șoferi, polițiștii desfășoară zilnic acțiuni, informînd participanții la trafic despre pericolul la care se expun atunci cînd nu respectă regulile de circulație.

Astfel, aceștia îndeamnă conducătorii auto să:

- reducă viteza și să conducă cu mare atenție în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a școlilor și pe drumuri publice fără trotuar din localități.

- să acorde prioritate pietonilor angajați în traversare


- să nu staționeze în zona trecerii de pietoni ca să nu blocheze vizibilitatea celorlalți șoferi

De asemenea, polițiștii recomandă pietonilor să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frîna brusc pentru a le acorda prioritate.

Pentru participanții la trafic care neglijează aceste reguli obligatorii, legislația prevede sancțiuni de la 900 pînă la 1500 de lei și aplicarea a 4 puncte de pe penalizare pentru șoferii care nu acordă prioritate pietonilor, și de la 300 pînă la 450 de lei pentru pietonii care traversează strada în locuri interzise.

„O clipă de neatenție poate avea consecințe fatale indiferent de statutul pe care îl ai în trafic! Șoferi, acordați prioritate pietonilor! Pietoni, traversați regulamentar”, îndeamnă polițiștii.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав