COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 383 429   INFECTAȚI 255 830(+33)   TRATAȚI 248 671     DECESE 6154(+0)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1186
Preşedintele stiri: 2759

Susțin sau nu locuitorii capitalei interdicția de a merge la cimitire de Paștele Blajinilor

6 mai. 03:39   Societate
3349 0

Pentru al doilea an consecutiv, chișinăuienii nu vor avea posibilitatea de a merge în mod tradițional la cimitire, pentru a-și pomeni răposații, de Paștele Blajinilor.

Locuitorii capitalei au fost atenționați că în zilele de 9 și 10 mai, cînd marcăm Paștele Blajinilor, accesul în cimitirele din Chișinău nu va fi permis. Măsura a fost necesară pentru a preveni înrăutățirea situației epidemiologice, au argumentat autoritățile.

În timp ce unii locuitorii ai capitalei salută decizia Primăriei în lupta cu pandemia, alții sînt totuși de părere că închiderea cimitirelor a fost măsură excesivă și că în loc puteau fi impuse anumite norme de protecție, dar nu restricționat total accesul.

Alți intervievați consideră că rudele decedate pot fi pomenite la cimitire în orice alte zile, nu neapărat de Paștele Blajinilor. Mai multe opinii vedeți în reportajul Noi.md.

- Sîntem de acord cu ce zice Primăria, Președintele. Ce să facem? Nu putem face nimic.


- Sînt de acord să le închidă, acum e pandemie și trebuie evitate îmbolnăvirile.

- Cred că e o decizia bună. În plus nu e neapărat să mergi la cimitir în ziua de Blajini, poți merge în orice altă zi.

- Autoritățile trebuie să adopte anumite măsuri de siguranță, de precuație, dar nu sînt de acord cu închiderea totală a cimitirelor. Cred că dacă se respectau anumite norme – purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, oamenii puteau fi lăsați în cimitire.

- Cred că oamenii trebuie lăsați să meargă la cimitire, dar nu în număr atît de mare.

- Este o inițiativă bună, pentru că oamenii încă nu s-au recuperat după acest Covid. Oamenii pot marca această sărbătoare în sînul familiei sau să dea pomene la vecini, etc.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?