COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Sursă: Ceaus, care are maxilarul rupt, este capturat de serviciul de informații ucrainean

28 apr. 16:45   Societate
2962 0

Fostul șef adjunct al Serviciului de Securitate din Ucraina, Dmitri Neskoromnîi, care a fugit din țară și este suspectat că ar fi comandat uciderea directorului SBU, Andrei Naumov, a declarat că răpirea judecătorului fugar, Nicolai Ceaus, ar putea deveni un "cazul Gongadze" al modernității — el ar putea fi eliminat fizic și îngropat undeva, transmite dsnews.ua

Acest lucru este menționat în mesajul lui Neskoromnîi pe Telegram, relatează "DS".

"În Ucraina în zadar s-a pierdut interesul pentru subiectul judecătorului Ceaus - situația abia se încinge. Ceaus cu maxilarul rupt se află acum ținut pe teritoriul GUR (direcția principală a serviciului de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei). După cum probabil toată lumea știe deja, el a fost scos cu forța din Moldova de către forțele GUR la ordinul lui Ermak. Scopul a fost să-l facă să depună mărturie împotriva lui Poroșenko, Granovski și Burba. Pentru a-l avea pe Poroșenko la cîrlig și a se răzbuna pe Burba pentru "wagnergate". Și, în același timp, pentru a distrage atenția tuturor de la filmul Bellingcat. Dar totul a mers prost de la bun început. Moldova a fixat totul. Și aceasta este o problemă, deoarece acțiunile GUR au fost ilegale și cad sub acțiunile Codului Penal a două țări concomitent. Ceaus a fost rănit fizic și se comportă imprevizibil, nu cooperează. Adică, mai devreme sau mai tîrziu, atît Ermak, cît și Zelensky ar putea sta la închisoare pentru asta. Drept urmare, această istorie ar putea deveni "cazul Gongadze" al timpului nostru. Pentru că acum artiștii au o singură cale de ieșire din situație — să-l elimine pe Ceaus fizic și să-l îngroape undeva", a spus Neskoromnîi.

Reamintim că la 3 aprilie, un grup de bărbați necunoscuți înarmați l-au răpit din centrul Chișinăului pe judecătorul Nicolai Ceaus, care este suspectat de corupție în Ucraina. La 4 aprilie, s-a anunțat că Cheaus va fi dus în curînd în Ucraina.

Ministrul moldovean de Interne, Pavel Voicu, a declarat ulterior că Ceaus a fost răpit de persoane străine și dus pe teritoriul Ucrainei.


Soția fostului judecător, Svetlana Ceaus, este sigură că în răpirea soțului său sînt implicate autoritățile ucrainene.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽