X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Surpriza de sub brad: Ce își doreau moldovenii de la Moș Crăciun (VIDEO)

25 dec. 2019,, 16:15   Societate
6852 0

Startul sărbătorilor de iarnă a fost dat, iar odată cu acesta - toți, de la mic la mare, au fost prinși în magia așteptării darurilor de Crăciun.

Deși, copiii de astăzi au cerințe din ce în ce mai pretențioase de la Moș Crăciun, odinioară așteptările lor de cadouri se limitau la lucruri simple precum: bomboane, jucării sau animale de companie. De acest lucru s-a convins echipa de filmare a Noi.md, care a discutat cu locuitorii capitalei despre dorințele lor din copilărie.

Generațiile mai în vîrstă visau cînd erau mici la lucruri simple: să aibă cu ce se încălța pentru a merge la săniuș, să găsească dulciuri pe masa de sărbătoare și să se revadă cu rudele.

„Pe atunci era greu cu încălțămintea, dea aceea ceream să ne aducă pîsle și caloși. Asta ne doream ca să ne fie călduț să ne ducem la săniuș ca toți copiii”, a relatat o trecătoare.


„Eram copii, nu știam de bani. Noi aveam de toate. Aveam bucuria firească de sărbători, dar acum copiii nu știu unde să-și repartizeze propriul lor buget.

„Portocale, bomboane, întîlnirea cu rudele, cu verișorii, ca sa ne putem juca împreună”, a povestit o doamnă.

Generațiile mai tinere își doreau să găsească sub brad jucării, biciclete, instrumente muzicale sau chiar animale de companie.

„Personal nu am avut așa preferințe concrete cum ar fi un telefon sau bicicletă: eu sînt mai mult pasionat de muzică, de aceea părinții îmi dăruiau bețe pentru tobe și set de tobe”, ne-a spus un tînăr.

”Vroiam un pudel, dar așa și nu l-am mai primit. În afară de asta, mi-am mai dorit bicicletă, trotinetă”, a mărturisit o tînără.

„Precis păpușă, altceva nu era atunci mai frumos. Nu era ca acum, sînt diverse cadouri pentru copii, smartphone-uri și altele”, a spus o studentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?