Suport pentru proiecte din orașele Străşeni şi Rezina

Suport pentru proiecte din orașele Străşeni şi Rezina

Oraşele Străşeni şi Rezina vor beneficia de suport tehnic în elaborarea Programelor de revitalizare urbană.


Ajutorul va fi acordat în cadrul unui proiect implementat de Ministerul Investițiilor și Dezvoltării Economice al Poloniei, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova, și Reprezentanța Fundației „Solidarity Fund PL", transmite MOLDPRES. 


Primăriile acestor două localităţi au ieșit învingătoare în urma concursului organizat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), desfăşurat în perioada 26 aprilie-14 mai. În total, la competiţie s-au înscris 6 localităţi din zona de centru a ţării.


Dosarele cîștigătoare au fost evaluate de o comisie specială care le-a apreciat ca fiind cu „motivație și dorință de demarare a procesului de revitalizare urbană, precum şi cu capacitate administrativă și financiară pentru elaborarea și implementarea programelor”.


„Revitalizarea urbană se referă la zonele defavorizate, care prevede un efort de cooperare între autoritățile publice locale, populaţie, societatea civilă și alți actori locali (mediul de afaceri ş.a.) pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, creșterea calității mediului, a climatului social, precum și pentru consolidarea economiei locale”, au explicat surse de la ADR Centru.


Proiectul „Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă" este susținut financiar din fondurile programului de cooperare poloneză pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei - Polish Aid.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load