X 

Summitul CPE: Ana Revenco dă asigurări că Chișinăul nu va fi blocat

3 mai. 17:29   Societate
3023 0

Astăzi la Chișinău s-a desfășurat exercițiul tactic de simulare a deplasării delegațiilor străine, în vederea organizării Summit-ului Comunității Politice Europene din 1 iunie.

Potrivit Ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco exercițiul are drept scop exersarea strategiilor de asigurare a securității în timpul deplasării delegațiilor străine, care vor sosi la Summit.

Ministra mai spune că în timpul desfășurării marelui eveniment, capitala nu va fi blocată.

„Summit-ul se va desfășura într-o perioadă în care Republica Moldova, capitala, va avea viața sa obișnuită, vom interveni cu foarte puține restricții în ceea ce privește transportul public sau accesul în anumite zone, viața va continua. Important este să ne dezvoltăm acele abilități să ne asigurăm că toate acțiunile sînt sincronizate chiar dacă va fi declarată această zi liberă. Anumite delegații vor veni în Republica Moldova cu o zi înainte. În data de 1 iunie orașul nu va închis, nu va fi blocat, toate instituțiile vor lucra”, a declarat Ana Revenco, anunță Noi.md cu referire la radiomoldova.

La acțiunea de simulare au participat peste 300 de polițiști care și-au testat modul de gestionare a unui asemenea eveniment de anvergură, care urmează să fie organizat în premieră în țara noastră la data de 1 iunie.


Poliția a declarat că exercițiu tactic a decurs fără incidente, iar traficul s-a desfășurat cu întîrzieri minore, fără blocaje.

De cealaltă parte, mai mulți cetățeni s-au plîns pe rețelele de socializare că în sectoarele Botanica și Centru s-au format ambuteiaje, iar circulația a fost practic blocată.

În același timp, RTEC a anunțat că troleibuzele și autobuzele atestă întîrzieri de la orarul stabilit de pînă la 25 de minute.

0
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?