X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3725

Suma de care a beneficiat Plahotniuc din miliardul furat a fost dezvăluită

29 mai. 20:36   Societate
5972 0

39.282.000 de dolari și 3.518.000 de euro este suma de care a beneficiat fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, din furtul miliardului. Suma a fost dezvăluită de procurorul general interimar, Ion Munteanu, în cadrul ediției emisiunii „Cutia Neagră”.

În opinia Procuraturii, ar exista suficiente probe pentru condamnarea lui Plahotniuc. Totodată, Munteanu crede că „se ia prea mult timp pentru examinarea demersului” pentru finalizarea urmării penale a lui Plahotniuc, transmite tv8.md.

„Sunt mai multe episoade în care domnul Plahotniuc este investigat. În raport cu episodul investigat, este beneficiarul unei anumite sume provenite din frauda bancară. E vorba despre 39 milioane 282 de mii de dolari și 3 milioane 518 mii de euro. Aceasta este suma pentru care Procuratura Anticorupție a solicitat expedierea cauzei penale în lipsa învinuitului”, a precizat Ion Munteanu.

În opinia Procuraturii, sunt suficiente probe care permit condamnarea acestuia, însă urmează a fi apreciate și examinate în instanța de judecată”, a subliniat procurorul general interimar.

În cazul în care Curtea de Apel Chișinău va menține hotărârea contestată, cauza penală urmează a fi expediată în judecată pentru examinare în fond.

14
1
2
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?