Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Сum ar putea arăta un Lacul Orășenesc nou din Bălți, pe bani externi

20 mai. 00:00   Societate
2250

La Bălți am putea avea un loc de agrement modern amenajat pe bani externi. Lacul orășenesc s-ar putea schimba la față după o reconstrucție capitală. Proiectul a fost deja elaborat, iar autoritățile locale sînt încă în căutarea unui investitor.

Potrivit autorităților proiectul de reamenajare include construcția cîtorva terenuri de sport, a unei zone de odihnă și mai multor spații comerciale, unde se vor vinde băuturi răcoritoare, înghețată și alte dulciuri pentru copii. Pînă atunci însă bălțenii spun că puținele locuri de agrement din oraș nu corespund cerințelor sanitare, iar lacul orășenesc este neîngrijit de ani buni.

Bălțenii, dar și oaspeții orașului, veniți din Ucraina, spun că starea în care se află acum lacul orășenesc este una deplorabilă și speră ca lucrările de reparație să înceapă cît mai repede posibil.

„Sîntem refugiați din Ucraina, locuim la „Dumbrava”, am vrea într-o săptămînă să venim ca să ne odihnim, dar încă nu este posibil. Nisip nu este. Cred că primăria îți va face griji și va aduce zona în ordine.”


„Trebuie curățat. Odată cu venirea caniculei apa a căpătat o culoare verde. Este imposibil să te scalzi.”

„M-am plimbat într-o seară pe acolo și am văzut că e foarte murdar și deplorabil. Înainte puteai să respiri aer curat, dar acum, miroase foarte rău.”

„Ar fi de dorit să semene a iaz, dar el arată ca o băltoacă”, au spus oamenii.

Potrivit primarului de Bălți, proiectul care presupune amenajarea zonei prevede nu doar îmbunătățirea infrastructurii existente.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Acolo va fi un skate park, va fi amenajată o zonă de joacă pentru copii, va fi un teren pentru volei și un teren universal pentru baschet și mini fotbal. Vor fi trei terenuri pentru badminton, o zonă comercială pentru oamenii care vor vinde înghețată și apă. Va fi amenajată și o scenă pentru diferite activități și cel mai important, o zonă pietonală cu bandă de alergat, în jurul iazului.”

Chiar și după renovare, scăldatul în iaz nu va fi posibil, deoarece lacul nu va fi curățat. Potrivit primăriei, proiectul de reconstrucție, bugetul și alte detalii vor fi prezentate de hramul orașului, pe 22 mai.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав