X 
Preşedintele stiri: 3603

Suedia și Elveția alocă Moldovei bani pentru plata compensațiilor

21 mar. 22:35   Societate
2475 0

Republica Moldova a recepționat astăzi circa 283,3 milioane de lei (peste 14,1 mln de euro) din contribuțiile Suediei și Elveției pentru asigurarea compensațiilor la factură pentru cele mai vulnerabile gospodării, transmite moldpres

Potrivit Ministerului Finanțelor, tranșa, în valoare de 283 298 088,38 lei a fost debursată pe contul instituției. Acest suport financiar va asigura oferirea compensațiilor utilizînd mecanismul public Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

Resursele financiare nerambursabile au fost enunțate de către Guvernele Suediei și Elveției în cadrul Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, desfășurată la 21 noiembrie 2022, la Paris, și puse la dispoziție prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Resursele financiare au fost planificate în bugetul de stat pentru anul curent.

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Guvernului Slovaciei.

3
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий