X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1093

Sub lupa ANI: Averea unui secretar de stat, dar și a doi procurori, verificată minuțios

9 aug. 10:39   Societate
2624 0

Un secretar de stat și doi procurori au nimerit sub lupa Autorității Naționale de Integritate (ANI), transmite realitatea.md.

ANI anunță că în perioada 25 iulie – 05 august, inspectorii au inițiat șase proceduri de control al averii și intereselor personale unde sînt vizați doi procurori, un funcționar public cu statut special din cadrul MAI și un consilier raional. În investigațiile pe regimul juridic al conflictelor de interese sînt vizați un ex-membru al Curții de Conturi și un director de liceu raional.

Potrivit raportului ANI, șase încălcări au fost identificate de inspectorii de integritate. Astfel, au fost emise trei acte de constatare cu stabilirea conflictelor de interese și trei acte de constatare cu stabilirea încălcării regimului juridic al declarării averii.

Inspectorii de integritate au pornit și 9 cauze contravenționale. Un Secretar de Stat de la Ministerul Sănătății, dar și șapte consilieri ai administrației publice vor fi sancționați pentru că nu au depus declarațiile de avere și intereselor personale. Totodată, un alt consilier riscă penalizare pentru nedeclararea conflictelor de interese.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав