COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA va sprijini Moldova în procesul de reconstrucție a Filarmonicii Naționale

Ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, și-a exprimat profunda tristețe provocată de incendiul de la Filarmonica Națională.

Diplomatul spune că a fost o tragedie să urmărești cum o clădire atât de frumoasă din centrul Chișinăului, cât și o parte a patrimoniului cultural, au fost pierdute, transmite IPN.

„Ambasada SUA a avut o colaborare de excepție cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” – Moldova care de-a lungul anilor a găzduit, de fiecare dată cu mult entuziasm, recitalurile noastre muzicale și tradiționalele Concerte de Crăciun. În calitatea mea de ambasador, am avut ocazia să mă bucur de numeroase evenimente organizate în incinta acestei săli. Suntem alături de echipa Filarmonicii în aceste momente dificile și sperăm că acest simbol al culturii muzicale moldovenești va renaște din scrum pentru a continua să delecteze iubitorii de artă muzicală și generațiile ce vor urma”, precizează ambasadorul.

Și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a menționat că a văzut, cu tristețe, dezastrul ce s-a abătut asupra clădirii Filarmonicii din Chișinău. „Este un loc central pentru cultura și muzica națională și internațională, un loc drag tuturor oamenilor din Republica Moldova, unde eu și mulți dintre colegii mei am trăit, alături de prietenii noștri moldoveni, experiențe artistice extraordinare. Prieteni, nu sunteți singuri în aceste momente grele! Suntem și vom rămâne alături de voi, și vom trai din nou bucuria artei care ne unește”, a menționat Peter Michalko.

Incendiul la Filarmonica Națională a izbucnit joi, în jurul orei 12.00. Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load