X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

SUA renunţă oficial la obligaţia vaccinării împotriva COVID pentru călătorii internaţionali

2 mai. 19:30   Societate
2609 0

Începînd din 11 mai, Statele Unite ale Americii vor renunţa la resctricţiile de călătorie în ceea ce priveşte vaccinarea COVID-19 pentru călătorii internaţionali şi lucrătorii federali.

Se va încheia şi starea de urgenţă cauzată de pandemie, anunţă Casa Albă, potrivit News.ro.

În februarie, Camera Reprezentanţilor din SUA a votat pentru ridicarea obligaţiei ca majoritatea călătorilor străini să fie vaccinaţi împotriva COVID-19, una dintre puţinele restricţii de călătorie în caz de pandemie încă în vigoare.

În iunie anul trecut, administraţia Biden a renunţat la cerinţa ca persoanele care sosesc în SUA pe calea aerului să fie testate negativ pentru COVID, dar a menţinut în vigoare cerinţele de vaccinare ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) pentru majoritatea călătorilor străini. Aceste reguli i-au interzis starului sîrb al tenisului Novak Djokovic să participe la unele turnee din SUA, deoarece nu este vaccinat împotriva COVID-19, dar începînd cu 12 mai a putut intra şi juca liber în turneele americane majore, precum U.S. Open.

Restricţiile pentru intrare în ţară vor fi ridicate şi pentru călătoriile terestre şi cele pe apă

De asemenea, Departamentul pentru Securitate Internă a anunţat luni, începînd cu 12 mai, că nu va mai cere călătorilor din afara SUA care intră în Statele Unite prin porturile de intrare terestre şi feriboturi să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 şi să furnizeze dovada vaccinării la cerere. Regulile impuse de administraţia Biden în septembrie 2021, care cereau ca aproximativ 3,5 milioane de angajaţi şi contractori federali să fie vaccinaţi sau să fie concediaţi sau să facă obiectul unor măsuri disciplinare, nu au fost aplicate de peste un an, după o serie de hotărîri judecătoreşti. O curte de apel federală a confirmat în martie o decizie care bloca aplicarea cerinţei de vaccinare a angajaţilor.


Casa Albă a transmis agenţiilor federale în octombrie 2022 să nu aplice cerinţele de vaccinare a contractorilor, chiar şi după ce o interdicţie la nivel naţional a fost ridicată. Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane a declarat că va începe procesul de încetare a cerinţelor de vaccinare pentru educatorii Head Start şi pentru unităţile de asistenţă medicală certificate de guvern

5
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?