Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1081

SUA include Moldova în lista țărilor cu risc epidemiologic

2 aug. 11:30   Societate
2194 0

Centrul pentru Controlul și Prevenire a Bolilor din SUA au adăugat, la 1 august, Republica Moldova și România la categoria de „risc înalt” de călătorie din cauza Coronavirusului. Moldova a fost inclusă în categoria celui mai înalt nivel – al treilea, care includea țări în care au fost înregistrate peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile, transmite NM.

La 1 august, aproape 125 de destinații în întreaga lume erau incluse de SUA la nivelul trei. Printre acestea se numără Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Spania, Marea Britanie, Canada, Turcia și altele.

Reamintim că potrivit Ministerului Sănătății, în Republica Moldova, numărul cazurilor noi de Coronavirus a crescut de 1,7 ori față de săptămîna precedentă. La acel moment, în țară au fost depistate 5.793 de cazuri de infecție cu Covid. A crescut și numărul deceselor cauzate de Covid. Astfel, dacă săptămîna trecută Ministerul Sănătății a raportat 8 astfel de cazuri, atunci în această săptămînă sînt 16 decese.

Comisia pentru Situații de Urgență a recomandat cetățenilor să poarte măști de protecție în instituțiile medicale publice și private, transportul public, centrele comerciale, magazinele alimentare și nealimentare. În plus, autoritățile au îndemnat cetățenii să mențină distanța socială și să se spele mai des pe mîini.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав