Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

SUA au interzis importul de cîini din Moldova și din alte peste 100 de țări

14 iul. 2021,, 17:00   Societate
2081

În Statele Unite a intrat în vigoare o interdicție temporară privind importul de cîini din 113 țări ale lumii, inclusiv Moldova, Rusia, Ucraina, Belarus și o serie de alte țări post-sovietice, din cauza amenințării răspîndirii rabiei.

Potrivit site-ului Centrelor federale pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, interdicția se aplică și cîinilor care au fost în ultimele șase luni în țările din această listă. Nu se specificat pe ce perioadă este impusă interdicția.

"Aceste măsuri temporare sunt necesare pentru a asigura sănătatea și siguranța câinilor importați în Statele Unite, precum și pentru a proteja sănătatea populației țării de reintrarea virusului rabiei în SUA", se menționează pe site-ul CDC.

Din listă fac parte: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, China continentală, Moldova, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, Ucraina, zeci de țări din Asia, Africa și America Latină. Potrivit CDC, țările care au nimerit sub restricție reprezintă aproximativ 6% din toți cîinii importați în SUA.

CDC menționează că virusul rabiei canine a fost lichidat în Statele Unite în 2007, dar importul chiar și al unui animal infectat poate duce la transmiterea bolii mortale la oameni, animalele domestice și sălbatice.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав