Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

SUA au donat ambulanțe noi Inspectortului pentru Situații de Urgență

30 ian. 2023,, 15:01   Societate
2501 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat două ambulanțe donate de Statelor Unite ale Americii.

Donația a fost oferită de Organizația non guvernamentală Alpha Aid, fiind prima conlucrare a acesteia cu IGSU.

La cermonie a participat conducerea IGSU, reprezentată de șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea, dar și reprezentanții Organizației non guvernamentale Alpha Aid.

Șeful Inspectoratului, colonel Alexandru Oprea a adus sincere mulțumiri și recunoștință poporului american pentru sprijinul acordat. Totodată, a subliniat importanța dotării Inspectoratului cu tehnică performantă și echipament medical de urgență în vederea realizării intervențiilor cu succes a salvatorilor și pompierilor în salvarea vieților omenești. Șeful IGSU a menționat că de-a lungul timpului, IGSU a reușit să dezvolte un parteneriat strategic și durabil cu poporul american, iar aportul lor reprezintă o contribuție esențială pentru securitatea cetățenilor din Republica Moldova.

Lotul de donație, estimat în sumă de 47 400 mii euro, constituit din două vehicule de salvare cu echipament medical de urgență complet, urmează să ajungă în subdiviziunile teritoriale ale IGSU, care vor merge în misiuni de salvare, pentru acordarea primului ajutor medical oamenilor aflați în dificultate.


3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?