COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sturza: Cînd vom reveni la „lumină", trebuie să arătăm ok atît fizic, cît și mental

Sturza: Cînd vom reveni la „lumină", trebuie să arătăm ok atît fizic, cît și mental

Fostul premier Ion Sturza estimează că perioada carantinei provocate de coronavirus va dura cel puțin 6-8 săptămîni.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Sturza a făcut referire la practica altor țări care arată că unica soluție pentru a diminua răspîndirea coronavirusului este autoizolarea. "Dar asta nu înseamnă să lîncezim într-un spațiu închis stînd toată ziua tolăniți în fața televizorului sau butonînd mobilul", a menționat Sturza.

Mai în glumă, mai în serios, fostul premier a explicat cum în viziunea sa putem trece mai ușor prin perioada carantinei.


"Păstrați-vă orarul. Important e să ne sculăm la ora obișnuită. Facem o gimnastică de înviorare de 30 min. Mișcarea este foarte importantă. Pe parcursul zilei mai facem 30 min. de sport. {...} Dansați!

Ascultați muzică și... lucrați! Lucru de la domiciliu presupune o disciplină puternică. {..}.

Reduceți consumul de alimente cu cel puțin 20%. Nu beți alcool sub nici o formă. Reduceți și consumul de cafea. Dulciurile sînt indicate, dar cu măsură.
Deci, puneți-vă în mișcare permanentă corpul și mintea. Citiți cît mai mult. Noi toți avem cărți necitite. {...}.

Limitați la maximum privitul televizorului. În așa momente este nociv! Doar un buletin de știri local la un canal în care aveți încredere. Cel puțin, evitați emisiunile politice. Un film seara ar fi ok, dar nu seriale toată noaptea.

Comunicați cu cei din jur și în primul rînd cu copiii, nu vă izolați unul de altul. Telefonați-vă părinții, prietenii. Taclalele sînt indicate! Bîrfiți, veseliți-vă.

Nu cred că este o crimă să ieșim la aer liber în parcul de alături, dar păstrînd distanța de alte persoane și solitar. Și da, bărbații se bărbieresc în fiecare zi. Doamnele se piaptănă și adaugă puțină cosmetică. Nu umblăm în pijamale și halate! Ușor, comod, dar nu debamdant.

Cînd vom reveni la „lumină", trebuie să arătăm ok atît fizic, cît și mental!", a punctat Sturza.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load