Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Studenţii refugiaţi din Ucraina îşi vor putea continua studiile în R. Moldova

28 aug. 2022,, 17:30   Societate
2394 0

Copiii şi tinerii refugiaţi din Ucraina îşi vor putea continua studiile în Republica Moldova. Similar cu anul de studii precedent, procedura va fi una simplă, iar taxele pentru studenţi accesibile, a menţionat în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Anatolie Topală.

„În fiecare zi creşte numărul solicitărilor depuse, în acest moment avem circa 750 de cereri în instituţiile de învăţămînt general, peste 450 în grădiniţe. Universităţile au înmatriculat peste 260 de studenţi ucraineni din acest an, dintre care 65 sînt la studii bugetare iar 200 la studii cu taxă. Taxele au fost stabilite în aceleaşi condiţii ca şi pentru cetăţenii noştri", a precizat ministrul, Anatolie Topală.

Menţionăm că în primăvara acestui an în grădiniţele şi şcolile din Republica Moldova au fost încadraţi 1.800 de copii refugiaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?