AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3209

Strigăt de disperare al unei profesoare cu privire la învățămîntul online

14 dec. 2020,, 17:50   Societate
4675 1

Unii profesori din Moldova critică decizia Ministerului Educației de a trece studiile în regim online cu cîteva săptămîni înainte de sfîrșitul semestrului, considerînd că este greșită, relatează Noi.md.

Potrivit kp.md, în special, profesoara Natalia Ermilina a scris un apel către autorități pe rețelele de socializare, menționînd că, în opinia sa, acestea au luat o decizie greșită, și acest punct de vedere poate fi confirmat de alți colegi de breaslă...

„Dintr-o dată ați decis să trimiteți școlarii să învețe online. Acum, cînd mai sînt doar cîteva săptămîni pînă la sfîrșitul semestrului. Astfel ați pus profesorii în condiții inumane! Sîntem obligați să efectuăm urgent o mulțime de teste, examene – toate într-un timp scurt.

Puțin că remunerația pentru munca noastră este incomparabilă cu contribuția noastră sau, mai bine zis, cu efortul nostru de 1000%, atunci cînd noi, profesorii, facem manevre între:

- Curricule complet idioate elaborate de „specialiști” analfabeți de la Minister;
- copii răsfățați care și-au însușit bine drepturile, dar care nu își cunosc responsabilitățile;
- părinții isterici care au însușit raportul dintre drepturi și obligații în aceeași proporție;
- cerințele pentru a trece certificarea din ce în ce mai des (biciuirea publică), care este de fapt o afacere mișto, bine planificată, de scoatere a banilor din reprezentanții uneia dintre „cele mai bine plătite” meserii (acesta este, în general, un subiect pentru articol separat).


Adică: blocînd copii acasă, legînd astfel mîinile părinților sau lăsîndu-i să fie „devorați” de rețelele de socializare, gadgeturi și lenea elementară – asta înseamnă să ai grijă, trecînd cu vederea troleibuzele supraaglomerate și mitingurile stupide”, a menționat profesoara.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав