COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Stop viteză la drum” - o nouă campanie de prevenire a accidentelor rutiere

117 oameni și-au pierdut viața, iar alți 1150 au fost răniți în accidente rutiere produse în prima jumătate a acestui an.

„Stop viteză la drum” – este genericul unei noi campanii de prevenire a accidentelor rutiere, lansată astăzi de către un magazin din capitală, parte a unui lanț de hipermarketuri. În perioada 19 august-22 septembrie, în cadrul campaniei vor fi difuzate mesaje de sensibilizare în mass-media, la TV și pe rețele de socializare, dar și materiale informative în magazin, transmite IPN.

40,8% din toate accidentele din țară au avut loc în municipiul Chișinău, a precizat ministrul de interne, Pavel Voicu. Principalele cauze sunt viteza neadecvată condițiilor rutiere, starea de ebrietatea alcoolică și narcotică a șoferului și neacordarea priorității.

Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, consideră că siguranța rutieră presupune o educație care trebuie să înceapă în familie, să fie dezvoltată pe parcursul întregului ciclu școlar și desăvârșită de către instructorii auto, odată cu instruirea în vederea obținerii permisului auto. Faptul că cele mai multe accidente rutiere au loc în Chișinău determină autoritățile locale la mai multe acțiuni. Angela Cutasevici spune că scopul autorităților este să construiască străzi sigure și accesibile și să educe participanții la trafic, campania respectivă fiind una benefică în acest sens.

Magazinul care a lansat campania a realizat și un spot care reflectă destăinuirile persoanelor care au provocat accidente. Spotul va fi promovat pentru a sensibiliza populația.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load