COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stop fals: Au distribuit foto cu inundații în Ucraina și au spus că e Moldova

Stop fals: Au distribuit foto cu inundații în Ucraina și au spus că e Moldova

Partidul PRO Moldova, condus de finul lui Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, a fost prins cu o nouă minciună. Atît liderul formațiunii, cît și membrii acesteia au distribuit pe rețelele de socializare o știre publicată de site-ul paranteze.md, apropiat PRO Moldova.

În materialul intitulat “Imagini EXCLUSIVE făcute cu drona! Dezastrul provocat de inundații la Criva și Lipcani. Guvernarea se face că NU plouă” sînt prezentate mai multe fotografii apocaliptice de la inundațiile din lunca rîului Prut.


Redacția noastră a discutat cu mai mulți locuitori ai satelor Criva și Lipcani din raionul Briceni, iar aceștia ne-au spus că imaginile sînt false. Ulterior și redacția site-ului paranteze.md a venit cu rectificare și a precizat că “ofițerul de presă IGSU Liliana Pușcașu a comunicat că în Criva și Lipcani nu au fost inundate locuințe, doar culturi agricole, ba mai mult nivelul apei este în descreștere la punctele de măsurare. Imaginile făcute cu drona ar cuprinde același sector de rîul Prut, dar cu localități din partea Ucraineană”.

Deși știrea a fost distribuită de către președintele PRO Moldova Andrian Candu și unul din membrii formațiunii Ion Harghel, la scurt timp aceștia au șters postarea de pe Facebook.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load