Cazul Șor stiri: 594

Stoianoglo va fi cercetat penal în dosarul profesorilor turci

7 feb. 2022,, 21:08   Societate
3405 4

Ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, emisă de procurorul desemnat de CSP, Andrei Balan, a fost anulată de procurorul ierarhic superior.

Prin urmare, Alexandr Stoianoglo va fi cercetat penal în dosarul profesorilor turci, anunță Procuratura Anticorupție, transmite Noi.md cu referire la stiri.

Amintim că procurorul desemnat de CSP pentru examinarea sesizării doamnei Inga Grigoriu anunță că, la data de 22 decembrie 2021, după efectuarea investigațiilor corespunzătoare, aferent acțiunilor pretinse a fi ilegale ale procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, manifestate prin investigarea defectuoasă a urmăririi penale în cauza penală numită generic „expulzarea profesorilor turci”, a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat.

Reamintim că, la mijlocul lunii noiembrie, CSP a dat curs solicitării depuse de fostul deputat al Platformei DA și ex-președinte al Comisiei de anchetă „Laundromat”, Inga Grigoriu, cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo.

Mai exact, este vorba despre dosarul expulzării profesorilor turci din Republica Moldova și inacțiunile lui Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?