COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Stoianoglo suspendat din funcție rămîne în arest la domiciliu

15 oct. 18:47 (reactualizat 15 oct. 21:36)   Societate
2074 0

Procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, rămâne în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins vineri, 15 octombrie, recursul depus de avocații lui Stoianoglo în acest sens, transmite ZdG.

Aflat în arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, suspendat din funcție, este urmărit penal pe cinci capete de acuzare.

Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtună, acuzatorul care a dispus inițierea urmăririi penală în privința lui Stoianoglo, șeful suspendat din funcție al Procuraturii Generale (PG) este cercetat pentru abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și fals în declarații.

De menționat că opoziția a organizat duminică, 10 octombrie, un protest față de scumpirile în lanț și față de începerea urmăririi penale pe numele procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo.


Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Popov figurează într-un dosar cu privire la „îmbogățire ilicită”. Acesta a fost reținut de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS.

Al doilea șef adjunct suspendat din funcție al Procuraturii Generale, Iurie Perevozdnic, și-a dat demisia.

Stoianoglo a fost plasat pe 8 octombrie de către Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

În ședința de marți, 5 octombrie, Consiliul Superior al Procurorilor a admis, după mai multe ore de dezbateri, sesizarea deputatului PAS, prin care s-a decis pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, vizând pretinsele acțiuni ilegale.

Înainte ca Alexandr Stoianoglo să iasă la un briefing de presă, anunțat pentru ora 18:00, la Procuratura Generală au venit mai mulți ofițeri SIS, însoțiți de procurorul anticorupție Victor Furtună, delegat să conducă urmărirea penală împotriva lui Stoianoglo.

Ulterior, procurorul general suspendat din funcție a ieșit, escortat de mai mulți ofițeri SIS, din sediul Procuraturii Generale, în urma unor percheziții efectuate în biroul acestuia de către procurorul de caz, Victor Furtună, și ofițerii SIS.

Tot în seara zilei de 5 octombrie, Furtună a anunțat că Stoianoglo este reținut pentru 72 de ore, într-un dosar penal în care acesta este bănuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața organelor competente.

Miercuri, 6 octombrie, CSP l-a desemnat pe Dumitru Robu în funcția de procuror general interimar, iar la câteva ore președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a acestuia.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X