Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 290

Stoianoglo: Noul dosar, intentat după dezvăluirea corespondenței din telefonul lui Viorel Morari

18 dec. 2021,, 10:30   Societate
5242

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, spune că noul dosar intentat de procurori are loc după ce a dezvăluit pe 4 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, corespondența din telefonul lui Viorel Morari, cu implicarea fostului ambasador al UE și juriști notorii.

Reacția lui Stoianoglo vine după ce ieri procurorii i-au adăugat 2 capete de acuzare, la cele cinci anterioare, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Am prezentat dovezi ale unor acțiuni concertate menite să mă discrediteze în calitate de procuror general doar pentru că cineva nu mă place, iar toată puterea din țară este un fel de corporație a oamenilor buni, unde nu e loc pentru alții. Toate aceste informații erau de interes public sporit și eu, în calitate de Procuror General, aveam nu numai dreptul, ci eram obligat să fac publice aceste informații, iar oamenii trebuiau să știe cine formează spațiul mediatic și care este adevăratul lor scop.

Acum despre informații. Era vorba despre acțiunile ilegale ale procurorului V. Morari, care, contrar statutului și îndatoririlor sale, a transmis altora informații despre activitățile Procuraturii, le-a oferit diverse sfaturi și consultări și a discreditat în mod deliberat și deliberat conducerea Procuraturii Generale.

Nu au fost prezentate informații despre viața personală a lui V. Morari, deși în acele materiale erau și informații despre locurile în care se odihnea, cu cine etc. Dar asta nu a avut nicio legătură cu statutul său de procuror, care interzice să transmită orice informație legată de activități profesionale și să contacteze direct cu reprezentanții autorităților și statelor străine.


Toate materialele publicate au fost oficial, în modul prevăzut de lege, separate de dosarul penal, întrucît nu aveau legătură cu cercetările efectuate în legătură cu V. Morari (caz de îmbogățire ilegală). Prin urmare, nu au fost făcute publice date ale urmăririi penale.

Și la final. În februarie 2008, Republica Moldova a fost condamnată prin decizia Curții Europene (cazul Guja v. RM), care a declarat ilegale și inacceptabile acțiunile autorităților legate de restrîngerea dreptului de exprimare și difuzare a informațiilor. . Din păcate, ca întotdeauna, nu am învățat nicio lecție din asta. Vom aștepta noi condamnări, pur și simplu nu există alte căi, judecînd după acțiunile autorităților”, a spus Stoianoglo.

Procurorii au pornit un nou dosar pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Procurorul General suspendat este învinuit pe două capete de acuzare, încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale

3

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав