X 
Criza energetică stiri: 1710
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Stoianoglo, noi dezvăluiri: "Am devenit ținta unor grupări criminale și a unor politicieni" (DOC)

4 oct. 2021,, 11:26   Societate
3067 3

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că actuala guvernare a declarat război corupției, însă dînsul a devenit ținta principală a actualei guvernări.

În cadrul unui briefing de presă susținut luni, Stoianoglo a oferit mai multe detalii despre campania de denigrare a sa, iar principalul protagonist ar fi fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, transmite Noi.md cu referire la ziarulnational.md.

„Scenariul de denigrare a fost pus la cale de unele grupări criminale și politicieni. Noi am reușit să descifrăm discuții telefonice secretizate ale fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și am depistat probe cum acesta ar fi discutat cu reprezentanții guvernării din 2019”, a spus Stoianoglo.

Potrivit lui Stoianoglo, scenariile lui Morari ar fi puse în aplicare de organizații neguvernamentale finanțate din Occident și de jurnaliști folosiți în această operațiune.

„Cred că subiectul dat ar fi demn de un thriller, doar că bazat pe fapte, desprinse din realitatea R.Moldova. Investigând dosarul împotriva principalului mafiot din istoria Procuraturii R. Moldova - fostul șef al Procuraturii Anticorupție, am reușit, în condiții legale și cu suportul experților EUROPOL să decodăm și să descifrăm corespondența de pe unul din telefoanele utilizate de către Viorel Morari. Datele pe care am reușit să le analizăm demonstrează clar cum și cu ajutorul cui, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a manipulat opinia publică și mai continuă să o facă pentru a discredita activitatea Procuraturii și a procurorului general. Descifrările oferite de EUROPOL devoalează esența concursului la funcția de procuror general, organizat de „oamenii buni”, arată cum puterea vede activitatea Procuraturii, ce fel de procuror general și-au dorit și cel mai important, de ce se aspiră atât de mult la acest fotoliu”, a spus Stoianoglo.


Discursul integral al procuroului general, susținut la briefingul de astăzi, poate fi accesat aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий