X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Stoianoglo: Morari încearcă să influențeze situația în Procuratură

4 sep. 2021,, 10:31   Societate
2900 2

În Procuratura din Moldova existau mai multe grupuri de interese și fiecare dintre aceste grupuri promova interesele unor forțe politice și probabil ale unor corporații.

Acest lucru a fost declarat de Procurorul General al țării, Alexandru Stoianoglo, într-un interviu din cadrul programului „Constelațiile Moldovei cu Artur Efremov”, relatează Noi.md.

El a fost întrebat dacă în Moldova există, după cum se spune, o mafie omnipotentă și nemiloasă a procurorilor și cine o conduce?

„Mi-aș dori foarte mult să spun că în Moldova nu există o mafie a procurorilor. Deși acum un an și 9 luni, cînd am devenit Procuror General, în Procuratură existau mai multe grupuri de interese și fiecare dintre aceste grupuri promova interesele unor forțe politice și probabil ale unor corporații. Pot spune sigur că acum în Procuratură nu există astfel de grupuri, dar, cu toate acestea, există oameni care continuă să influențeze unele procese din Procuratură, să influențeze unii procurori, unii politicieni, permanent îi consultă. Există oameni care modelează opinia publică prin ONG-uri, experți, mass-media. Pot numi aceste persoane. Este vorba despre fostul procuror Viorel Morari, care continuă sau, totuși, încearcă să influențeze situația în Procuratură”, a spus Alexandru Stoianoglo.

Potrivit lui, odată cu schimbarea puterii, odată cu venirea noii guvernări, mulți dintre susținătorii ai lui Morari din Procuratură și-au ridicat capul.


„Oamenii din Procuratura Generală cu care el a întreținut relații, practic, nu mai lucrează aici. Dar, în general, se menține influența sa asupra unor persoane din Procuratura Anticorupție. Toți așteaptă că se vor întoarce la muncă, deci acesta este cu adevărat un clan mafiot, cu care urmează să lucrăm și care va trebui eliminat din sistem”, a declarat Procurorul General.

Alexandru Stoianoglo s-a plîns că, din păcate, nu are practic nicio pîrghie în acest sens.

„Acum, în pachetul de combatere a corupției, care a fost propus Guvernului, am cerut să se ofere anumite competențe Procurorului Peneral, astfel încît să putem rezolva problemele disciplinare în termeni restrînși. Pentru că atunci cînd procedurile disciplinare durează ani de zile și oamenii continuă să lucreze în sistem, demotivînd în același timp alte persoane și boicotînd activitățile zilnice cotidiene, sistemul nu mai există. Este un fel de grup de interese pur și simplu. Trebuie să schimbăm aceste lucruri într-un mod radical. Dacă nu vom avea voință politică, atunci nu vom avea modificări în nici o structură. Din păcate, structura are neajunsurile sale, are propriile sale tradiții, dar, în același timp, structura are un anumit potențial, care trebuie susținut și care trebuie să servească țara și oamenii care locuiesc în ea”, a declarat Procurorul General.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?