Coronavirus stiri: 8129
Obiectiv european stiri: 323
Criza energetică stiri: 918

Stoianoglo: Îmi pare rău pentru procurori, pe care puterea pur și simplu îi folosește

1 iul. 10:42   Societate
6661

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a comentat ultimele acuzații care i se aduc în dosarul expediat recent în instanța de judecată, transmite Noi.md.

"Toată această epopee durează deja de 9 luni, iar actuala guvernare încearcă prin orice mijloace să-mi dovedească vinovăția pentru crime absolut inventate", a declarat Stoianoglo cu referire la dosarul în care este învinuit că a divulgat corespondența lui Viorel Morari și astfel i-a încălcat inviolabilitatea vieții personale.

"Am adus la cunoștința societății informații obținute cu suportul colegilor de la EUROPOL, care demonstrau că cet. Viorel Morari, în calitatea sa de șef al Procuraturii Anticorupție, contrar prevederilor legii și statutului de procuror, furniza reprezentanților corpului diplomatic, factorului politic, precum și reprezentanților societății civile, detalii din dosare, materiale ce vizau activitatea Procuraturii, fiind la rîndul său, consultat, susținut și sprijinit mediatic de către aceștia. Imediat a doua zi după publicarea și mediatizarea acestei informații am fost ilegal reținut și suspendat din funcția de procuror general", a comentat Stoianoglo pe rețelele de socializare.

Potrivit acestuia, procurorul de caz ar fi fost forțat să trimită acest dosar cît mai urgent și cu orice preț în instanța de judecat, ceea ce denotă că este unul la comandă.

"Din păcate, în țara noastră, nici politicienii, nici procurorii nu au tras învățăminte. Tot ce contează pentru ei - executarea comenzilor politice și satisfacerea ambițiilor bolnave ale cuiva. Statul de drept, supremația legii și drepturile omului - nu e despre noi. Trăim într-o lume paralelă, după niște reguli ticluite după bunul plac. Un atare deznodămînt al acestui caz mi-a fost clar de la bun început. Nu în zadar dosarul penal a fost repartizat spre examinare anume la Procuratura Anticorupție (care nu are competențe de a investiga astfel de cazuri), dar care este controlata de guvernare prin procurori angajați politic", se mai arată în mesaj.


"Pînă și doamna Președintă, Maia Sandu, acum două luni, s-a trădat prin declarațiile făcute la unul din posturile de televiziune, că, din informațiile pe care le deține, dosarele împotriva Procurorului General Stoianoglo vor ajunge în curînd în instanță. Doar că de unde știa doamna Președintă despre asta?", se întreabă Stoianoglo.

"În toată această situație, îmi pare rău pentru procurori, pe care puterea politică pur și simplu din nou îi folosește", a concluzionat Stoianoglo.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав