COVID-19 în MOLDOVA

Stoianoglo, despre ancheta în dosarul furtului miliardului

Stoianoglo, despre ancheta în dosarul furtului miliardului

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, consideră că ancheta în dosarul privind furtul miliardului ar fi fost desfășurată incorect pînă acum, iar șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, nu se știe ce a făcut timp de 5 ani. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica, de la tv8.

„La ședința Consililului Suprem de Securitate, i-am informat pe membrii CSS că s-a activizat ancheta în dosarul furtului miliardului pentru prima dată în ultimele luni”, a menționat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general a explicat de ce procurorul Octavian Iachimovschi rămîne să conducă grupul de urmărire penală pe frauda bancară dacă i-au fost sistate atribuțiile administrative în cadrul PA: „El a rămas în dosarul pentru elucidarea furtului miliardului. Salutăm ceea ce face el, dar am o mare întrebare față de Morari, ce s-a făcut în acest dosar în ultimii 5 ani? Bine că a apărut acum acest Iachimovschi și grupul de ofițeri care s-au activizat în ultimele luni”.


Alexandr Stoianoglo a anunțat ce urmează să întreprindă pentru a duce la bun sfârșit dosarul furtului miliardului: „Voi adăuga puteri suplimentare pentru a susține acest grup care anchetează furtul miliardului. În prezent sînt implicați doar 4 procurori și 6-8 ofițeri de urmărire penală. Cred că trebuie să fie mult mai mulți. Ne vom consulta și cu partenerii internaționali, fără susținerea lor nu cred că vom avea rezultate”, a subliniat acesta.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load