COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

"Stoianoglo are şansa să demonstreze că se poate!" - declarație

21 ian. 2020,, 13:00   Societate
3348 2

Ex-ministra Justiţiei Olesea Stamate a adus cuvinte de laudă la adresa procurorului general, Alexandru Stoianoglo, după ce acesta a prezentat raportul privind rezultatele controaleleor efectuate la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) şi Procuratura Anticorupţie (PA).

Olesea Stamate a declarat că „prezentarea procurorului general este încurajatoare”, potrivit telegraph.md.

„Nu ţin minte să fi fost un procuror general care să arate cetăţenilor probleme atît de grave ale sistemului. Nu că noi, cetăţenii, nu am cunoaşte că ele sînt. Doar că, de obicei, conducătorii acestor instituţii preferă să spună că problemele sînt mai degrabă excepţii”, a scris Olesea Stamate pe Facebook.

Potrivit ei, este un semnal „să recunoşti cît de gravă este situaţia în sistemul pe care îl conduci”.

„Căci recunoscînd, te condiţionezi pe tine însuţi să întreprinzi un şir de acţiuni, dure, pentru a rezolva, una cîte una, problemele de care ai vorbit. Primul pas e făcut. Alexandr Stoianoglo are şansa să demonstreze că se poate. Să vedem”, a încheiat Stamate.


Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a prezentat luni, 20 ianuarie, un raport amplu cu privire la situaţia din Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) şi Procuratura Anticorupţie (PA) în rezultatul efectuării verificărilor la cele două procuraturi specializate.

Şeful procuraturii a vorbit despre mai multe ilegalităţi comise de procurori, printre care interceptări telefonice ilegale ale cetăţenilor, reţineri abuzive, persecutarea oamenilor de afaceri în lipsă dovezilor etc.

În acest context, Alexandru Stoianoglo a prezentat scuze societăţii pentru activitatea celor două procuraturi şi a dat asigurări că va reseta sistemul şi că nu va mai admite asemenea abuzuri

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X