TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Stoianoglo: Am fost implicați în procese judiciare care nu au mai existat în istorie

Procurorul General Alexandr Stoianoglo a menționat că ancheta scandalului bancar continuă, în martie va fi finalizată investigarea a cel puțin cinci cauze penale.

Despre aceasta el a spus în cadrul emisiunii "Пятница” cu Anatolie Golea pe canalul "RTR Moldova".

"Acum are loc un proces de familiarizare cu materialele cazului, cel puțin cinci cazuri vor fi transmise instanței în martie. Am finalizat o serie de cazuri privind directorii băncilor implicate în furtul miliardului, a băncilor care se află în proces de insolvență. Sîntem la etapa de finalizare a dosarelor penale împotriva conducerii Băncii Naționale. Avem un plan concret de acțiune, dar ar putea interveni "invențiile" din partea judecătorilor și avocaților. Odată cu furtul miliardului, în sistemul de justiției au apărut multe fenomene ", a spus Stoianoglo.

El a subliniat că cazul Victoriabank a fost finalizat cu mult timp în urmă, dar încă nu a fost trimis în instanță.

"Am fost implicați în procese, care nu au mai existat în istorie. Încercăm să explicăm că avem dreptul să alegem un anumit segment al cauzei și să-l trimitem în judecată. Dacă nu vom împărți cazul furtului bancar în segmente, nu îl vom transmite niciodată în instanță. Avem dosare separate pentru fiecare bancă", a adăugat Stoianoglo.


Procurorul general a menționat că instanța a recunoscut drept ilegală decizia de a împărți pe segmente. În același timp, el a subliniat că aceasta este prima dată în istorie, adăugînd că cazurile durează ani de zile, încep recuzările, cererile de transfer al dosarelor în alte instanțe.

"Chiar și partenerii externi s-au indignat, spunînd că îi facem pe noii acționari să răspundă pentru păcatele celor vechi", a spus prezentatorul.
"Noi nu urmărim acționarii, urmărim o persoană juridică, așa cum se întîmplă în orice țară. Noi respectăm acționarii, dar ei știau de la cine au cumpărat activele, precum și că acestea sînt toxice", a spus procurorul general.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load