Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 391
Eurovision stiri: 428

Stoianoglo a răspuns învinuirilor că l-ar proteja pe Platon

21 iul. 2021,, 09:00   Societate
3143 5

Procurorul General se arată nedumerit de valul de critici la adresa instituției pe care o conduce după ce controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a părăsit țara.

Potrivit lui Alexandr Stoianoglo, Platon nu avea nicio interdicție de a pleca din Republica Moldova, iar dacă acesta nu va reveni în scurt timp și nu se va prezenta în instanță, va fi dat în căutare internațională.

Acuzat de mai mulți actori politici că s-ar comporta ca un avocat al omului de afaceri Veaceslav Platon, Procurorul General spune că invinuirile de implicare în dosarul furtului miliardului i-ar fi fost retrase lui Platon, întrucît s-a constat că acesta nu ar avea nicio implicare în dosar.

„Noi nu am făcut asta în interesul lui Platon, ci în interesul legii. Eu nu cred că putem construi un stat de drept pe seama oamenilor nevinovați. În urma investigațiilor pe care le-am făcut, am ajuns la concluzia că infracțiunea de care este învinuit Platon a săvîrșit-o o altă persoană. Este vorba despre Plahotniuc. Prin intermediul companiilor lui Șor, Plahotniuc a luat banii de furtul cărora este acuzat Platon. Nu putem să-l punem sub învinuire pe Plahotniuc atît timp cît nu va fi scos de sub învinuire Platon”, a spus Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Stoianoglo se arată convins că Platon va reveni în Republica Moldova, pentru că ar fi în interesul său să-și demonstreze nevinovăția.

Totodată acesta a menționat că pînă la numirea sa în dosarul ”Furtul miliardului” au fost distruse zeci de vieți a unor oameni nevinovați care pur și simplu s-au aflat în momentul nepotrivit la locul nepotrivit, mulți dintre ei fiind femei angajate la băncile falimentare care au rămas fără servicii, fără familii și cu dosare penale.

”În perioada 2010-2019 în cadrul procuraturii se porneau dosare la comandă, politicienii și oamenii de afaceri erau persecutați doar pentru că erau incomozi puterii. Acum lucrurile s-au schimbat și unicul lucru de care aș putea fi învinuit este că am adus în sistem oameni onești cu verticalitate”, a mai spus Stoianoglo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?