COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 001 014   INFECTAȚI 393 423(+2681)   TRATAȚI 367 728      DECESE 10 462(+10)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 482

Stoianoglo a făcut primele declarații, după ce dosarul său a ajuns în instanță

30 noi. 2021,, 16:32   Societate
4432 0

O absurditate şi o încercare a autorităţilor de a justifica ilegalităţile comise la adresa mea, e reacţia lui Alexandr Stoianoglo, după ce Procuratura Anticorupţie a anunţat finalizarea urmăririi penale pentru acuzaţia de depăşire a atribuţiilor de serviciu.

Într-o postare pe Facebook, Stoianoglo respinge învinuirea potrivit căreia i-ar fi oferit ilegal o indemnizaţie fostului şef al PCCOCS, Nicolai Chitoroagă, şi a prejudiciat bugetul procuraturii cu aproape 164 de mii de lei. Nici nu am ştiut despre aceşti bani atunci cînd am semnat ordinul de demisie, spune Stoianoglo, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Alexandr Stoianoglo susţine că în 2020 a acceptat solicitarea lui Nicolai Chitoroagă de a demisiona, iar ulterior, responsabilii de la secţia resurse umane au întocmit actele de concediere, pe care Stoianoglo, în calitate de Procuror General, le-a semnat. În acele documente, contabilii au indicat şi plăţile care trebuie efectuate către persoana care demisionează. Şeful suspendat al Procuraturii Generale spune că nu a verificat corectitudinea calculelor, în condiţiile în care semna zeci de acte zilnic. Şeful suspendat al Procuraturii Generale notează că după un an, o anchetă de serviciu a depistat greşeala, iar ordinul de plată a fost anulat, toţi banii revenind în bugetul procuraturii.

"Altfel spus, nu este vorba de niciun prejudiciu adus bugetului procuraturii. Nu înţeleg de ce procurorii nu au scris despre aceste detalii nici în învinuire, nici în informaţiile prezentate publicului. Pentru autorităţi este important să justifice în faţa partenerilor şi în faţa societăţii ilegalităţile comise la adresa mea", scrie Stoianoglo în postarea sa.

Stoianoglo menţionează că a rămas stupefiat cînd a aflat că e învinuită şi şefa secţiei resurse umane. Procurorul general suspendat scrie că mulţi dintre cei care sînt astăzi la guvernare au produs un prejudiciu mai mare statului decît cel de care e el învinuit. Stoianoglo se referă la zeci de oameni concediaţi din instituţiile de stat, iar ulterior, repuşi în funcţii de instanţele de judecată, cu plata unor prejudicii de milioane din bugetul de stat.


În prezent, Alexandr Stoianoglo e în arest la domiciliu. El este învinuit de abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declaraţii, exces de putere şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. Stoianoglo se declară nevinovat.

3

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X