COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stoianoglo a criticat activitatea Procuraturii Generale de pînă acum

Stoianoglo a criticat activitatea Procuraturii Generale de pînă acum

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a criticat activitatea Procuraturii Generale pînă în prezent și le-a cerut procurorilor „să se rupă definitiv de trecut, însă să nu uite lecțiile”.

Procurorii din Republica Moldova s-au întrunit, vineri, 28 februarie, la Chișinău, la Adunarea Generală a Procurorilor. În discursul său, Alexandr Stoianoglo a enunțat regulile de bază pe care trebuie să le respecte procurorii. „Procuratura nu este locul unde poți face business; Monitorizarea modului de viață; Responsabilitatea pentru starea corupției din Procuratură este pusă în sarcina procurorului șef”, a atenționat Stoianoglo.

De asemenea, acesta a spus că procurorii trebuie să învețe trei lecții din trecut, astfel încît erorile vechi să nu se mai repete. „Lecția numărul 1: Neimplicarea în procese politice. Lecția nr. 2: Activitatea Procuraturii trebuie să decurgă în strică conformitate cu legea; Lecția nr. 3: Urmărirea penală trebuie desfășurată în lumina prioritizării drepturilor fundamentale ale omului", a enunțat oficialul, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.


Procurorul general a îndemnat procurorii să se rupă definitiv de trecut, dar să nu uite lecțiile. "A venit timpul să construim o altă Procuratură, în slujba oamenilor”, a concluzionat Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load