Anunț important pentru migranții moldoveni

Anunț important pentru migranții moldoveni

Noutăți importante pentru migranții moldoveni care au nevoie să perfecteze notarial la consulatele Moldovei contracte de înstrăinare și de gaj al bunurilor supuse înregistrării!


Personalul consular care oferă servicii notariale nu va mai solicita prezentarea acestui certificat de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) privind lipsa restanțelor față de buget.


SFS a comunicat că, în conformitate cu Legea nr. 77 din 7 iunie 2018 pentru modificarea articolului 51 din Legea nr.1453/2002 cu privire la notariat, au fost operate amendamente la art. 51 din Lege.


Astfel, începînd cu 22 iunie 2018, notarul este eliberat de obligația de a solicita, iar contribuabilii de a prezenta certificatele emise de către Serviciul Fiscal de Stat privind lipsa sau existența restanțelor față de buget, în partea ce ține de bunurile ce fac obiectul autentificării contractului de înstrăinare și contractului de gaj al bunurilor ce urmează a fi supuse înregistrării.


Acest lucru va reduce timpul și costurile cetățenilor la efectuarea tranzacțiilor de cumpărare și vînzare și la înregistrarea proprietății.


Consulii moldoveni din străinătate le oferă cetățenilor moldoveni nu numai servicii notariale, ci și servicii legate de stare civilă (certificate de căsătorie, cerificate de naștere, certificate de schimbare a numelui), perfectarea documentelor de identitate etc.


Lista serviciilor consulare moldovenești poate fi găsită AICI.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load