Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 932

"Steaua pe nume Soare" a iluminat un oraș din nordul Moldovei

30 iun. 06:00   Societate
2614

Comunitatea rusă din orașul Drochia, cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău, a organizat un maraton muzical-ștafetă dedicat aniversării a 60 de ani a legendei rockului sovietic și liderului trupei "Kino", Viktor Țoi, relatează Noi.md

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, în special, în parcul central al frumosului oraș din nordul republicii, la concertul Scena-rock deschisă "Locul pentru un pas înainte" s-au adunat numeroși fani ai lui Viktor Țoi, mulți au venit din localitățile din apropiere și chiar din capitala Moldovei-Chișinău.

Concertul s-a dovedit a fi frumos și emoțional, chiar și ploaia de vară care a început pe neașteptate nu a împiedicat desfășurarea acestuia. Cele mai cunoscute melodii ale legendarului muzician au fost interpretate în versiuni noi. Interpreții au cîntat cîntece proprii, dar și a altor muzicieni populari.

Publicul și-a exprimat încîntarea prin aplauze furtunoase, iar șeful comunității ruse din Drochia, Elena Russu, a mulțumit participanților la concert și publicului care a venit să onoreze memoria muzicianului sovietic.

Șeful departamentului reprezentanței Rossotrudnichestvo în Republica Moldova, Andrei Kibirev, de asemenea, s-a adresat muzicienilor cu cuvinte de recunoștință și a înmînat toturor ca amintire despre minunatul concert diplome din partea Casei Ruse din Chișinău și tricouri cu imaginea lui Viktor Țoi.


"Este plăcut că astăzi în rîndul publicului nu sînt doar cei care își amintesc de legendara trupă Kino și cunosc melodiile liderului său Viktor Țoi, ci și mulți tineri și elevi. Și asta înseamnă că "steaua pe nume Soare" (Звезда по имени Солнце) va străluci întotdeauna!", a spus în concluzie Kibirev.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că în cadrul acestui eveniment locuitorii din Drochia au organizat un flashmob original.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав