Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Stație de producere a oxigenului medical, instalată la un spital raional

19 dec. 2023,, 22:30   Societate
1936 0

Astăzi a avut loc evenimentul de inaugurare a unei stații de producere a oxigenului medical la Spitalul Raional Cimișlia. Stația, în valoare totală de circa 1,8 milioane de lei, este deja instalată și va produce într-o oră 16 metri cubi de oxigen.

Ministerul Sănătății a achiziționat, în total, 35 de stații de producere a oxigenului medical, destinate instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești din țară, care au fost deja livrate și majoritatea instalate, notează Noi.md.

Stațiile sînt esențiale în tratamentul pacienților care au dificultăți în a obține suficient oxigen. Totodată, asigurarea instituțiilor medicale cu astfel de dispozitive va elimina practica anterioară de utilizare periculoasă a buteliilor, asigurînd o securitate înaltă atît a pacienților, cît și a personalului medical.

Potrivit Ministerului Sănătății, dotarea spitalelor din țară cu stații de producere a oxigenului va contribui enorm la micșorarea costurilor pentru aprovizionarea cu oxigen. Această realizare reprezintă un pas important în îmbunătățirea infrastructurii medicale și a calității serviciilor oferite pacienților.

Valoarea totală a stațiilor de producere a oxigenului medical este de circa 58,7 milioane de lei.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?