COVID-19 în MOLDOVA

Start repetițiilor în cadrul instituțiilor teatral-concertistice

Start repetițiilor în cadrul instituțiilor teatral-concertistice

Începînd cu 1 august, instituțiile teatral-concertistice vor relua repetițiile, activitățile de pregătire a artiștilor și organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, reluarea activității instituțiilor teatral-concertistice va fi realizată în mai multe etape succesive, începînd cu personalul a cărui activitate este necesară pentru pregătirea spațiilor, a celor care au un rol esențial în desfășurarea activității și a celor care nu îşi pot desfășura activitățile curente de la distanță.

În timpul repetițiilor, se vor evita scenele cu contact apropiat (distanță mai mică de 1 m). Machiajul şi coafura se vor efectua cu respectarea regulilor generale: menţinerea distanţei fizice, limitarea contactului apropiat, igienizarea mîinilor şi dezinfecţia suprafeţelor înainte şi după şedinţa de machiaj/coafor.


Angajații cu vîrstă înaintată, care necesită protecție sporită, precum și cei care au copii cu vîrstă mică, vor putea beneficia de condiții speciale de muncă, inclusiv prestarea serviciilor de la distanță.

Totodată, evenimentele/acțiunile culturale care urmează a fi desfășurate în aer liber de către instituțiile teatral-concertistice vor trebui acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Organizatorii vor amenaja spațiul astfel încît să se permită menținerea distanței fizice de 1 m între persoane, se va realiza măsurarea temperaturii, precum și efectuarea triajului observațional la intrarea în zona delimitată a evenimentului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load