X 
Cazul Șor stiri: 594

Start înscrierilor pentru expoziția ”Republica Moldova Prezintă” de la Baia Mare și Iași

14 aug. 17:46   Societate
1584 0

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a dat start înscrierilor la Expoziția “REPUBLICA MOLDOVA PREZINTĂ” la Baia Mare și Iași și Expoziția internațională ”INDAGRA FOOD” România, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Președintelui CCI Sergiu HAREA, instituția camerală și-a propus să organizeze pe parcursul anul 2023, 45 tîrguri și expoziții pe întreg teritoriul țării și 5 expoziții internaționale cu genericul „Republica Moldova Prezintă” în România și anume: Cluj-Napoca; Brașov; Baia Mare; București; Iași.

„Din anul 2016, CCI a RM organizează, tradițional, participarea companiilor autohtone în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” în România. Am fost la Iași, Brașov, Baia-Mare, Ploiești, iar anul acesta, în premieră, am ajuns la Cluj-Napoca, și urmează să cucerim și Bucureștiul. Suntem mîndri căci consumatorii de peste Prut ne așteaptă cu drag și apreciază produsele moldovenești. ”, a spus Sergiu HAREA.

Ion IORDACHI, Director general adjunct Agenția de Investiții, a îndemnat antreprenorii autohtoni să se înregistreze la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași și „Indagra” București, menționînd că agenția va oferi participanților la evenimente suport în valoare de 72 000 MDL pentru expoziția de la Iași și 300 000 MDL pentru evenimentul din București.

Florentin-Nicolae TUȘ, președintele CCI Maramureș a reiterat deschiderea consumatorilor maramureșeni față de produsele noastre, menționînd că și în cadrul ediției curente a expoziției de bunuri de larg consum „Rivulus Dominarum”, în cadrul căreia vor fi expuse standurile „Republica Moldova Prezintă”, se așteaptă un număr mare de vizitatori din regiune.


Expoziția „Republica Moldova Prezintă” este o proiectare a expoziției naționale anuale „Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău. Prima ediție a evenimentului expozițional a fost organizată în anul 2017 la Iași, a urmat Brașov, Ploiești, Baia Mare, Cluj-Napoca, la care au participat peste 600 de companii moldovenești din diverse sectoare precum cel: agro-alimentar, îmbrăcăminte, încălțăminte, textile și confecții, construcții, industrie, servicii.

În acestă toamnă, CCI a RM invită antreprenorii să participe la Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, București și Iași.

Cea de-a III-a ediție a Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare se ve desfășura în perioada 22-24 septembrie 2023, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” (Baia Mare, România). Organizatori: Camera de Comerț și Industrie a RM, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Consiliul Județean Maramureș; Partener: Organizaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Prima ediție a expoziției din Baia Mare a avut loc în anul 2019, fiind organizată de către Camera de Comerț și Industrie din Republica Moldova, cu susținerea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și Consiliului Județean Maramureș în cadrul celei de-a XXVII-a ediție a expoziției de bunuri de larg consum Rivulus Dominarum, una dintre cele mai importante componente economice din programul sărbătorii CASTANE 2019.

Cererile de participare pot fi expediate pînă pe 05 septembrie 2023.

În perioada 25-29 octombrie 2023, în incinta Centrului expozițional ROMEXPO, Pavilionul B2 (București, România), companiile naționale îți vor putea promova produsele la Expoziția „INDAGRA FOOD”.

Expoziția prezintă noutățile industriei alimentare, adresîndu-se companiilor de profil din România și din străinătate, cum ar fi: distribuitorilori și importatorilori de echipamente și tehnologii pentru industria cărnii, producătorilor domeniului panificației, industrializării legumelor și fructelor, prelucrării peștelui și laptelui.

INDAGRA FOOD reprezintă oportunitatea de a întîlni parteneri de afaceri, clienții actuali și potențiali, lideri de opinie, într-un cadru necesar dialogului de business și într-un mediu profesionist.

Standul țării noastre în cadrul expoziției date va fi organizat de Camera de Comerț și Industrie a RM, ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România. Parteneri: Agenția de Investiții din Republica Moldova; Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Cererile de participare pot fi expediate pînă pe 08 septembrie 2023.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” revine la Iași, la cea de-a V-a ediție, și va fi organizată în perioada 10-12 noiembrie 2023, la Palas Mall, Iași, România.

Organizatori: Camera de Comerț și Industrie a RM, Camera de Comerț și Industrie Iași; Partener: Primăria Municipiului Iași.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Iași își are apariția în contextul oportunităților de promovare a produselor și serviciilor moldovenești pe piața României și necesității stabilirii unor parteneriate de afaceri viabile.

Pe parcursul celor IV ediții ale Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Iași, au participat un număr de peste 270 de companii autohtone din domenii precum: industria alimentară și agricolă, industria ușoară, producția de vinuri, băuturi spirtoase și băuturi răcoritoare, confecția încălțăminte, bijuterii, accesorii, produse cosmetice și de parfumerie, gospodării țărănești, meșteșugari, care au trasat noi oportunități investiționale, modalități concrete de intensificare a schimburilor comerciale bilaterale și noi posibilități de proiecte comune și de parteneriate de afaceri.

La expoziție sînt invitați să participe: producători de mărfuri și prestatori de servicii din toate regiunile țării, cuprinzînd toate sectoarele economiei naționale, întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești, meșteșugari, asociații de antreprenori; întreprinderi și organizații care formează infrastructura activității inovaționale, parcuri tehnologice, zone economice libere, incubatoare de afaceri; companii de asigurări, leasing, consultanță, francize, asociații financiare și de comerț exterior.

Cererile de participare pot fi expediate pînă pe 1 noiembrie 2023.

Antreprenorii interesați de participarea la expoziții, sînt rugați să ia legătura cu Secția Evenimente de Afaceri, Tîrguri și Expoziții, e-mail: viorica.cazacu@chamber.md, cristina.jereghi@chamber.md, valeriu.andronic@chamber.md; telefon: 022 21 07 25/ 23 84 10/ 21 14 42.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?