COVID-19 în MOLDOVA

Starea rîurilor mici din țară, din nou, în atenția Ministerului Agriculturii

Starea rîurilor mici din țară, din nou, în atenția Ministerului Agriculturii

Poluarea excesivă a rîurilor cauzată de deversarea apelor uzate neepurate, lipsa stațiilor de epurare, nerespectarea zonelor de protecție a rîurilor, bararea ilegală a cursului rîurilor și modificarea albiei naturale a acestora.

Sînt doar cîteva dintre problemele rîurilor mici din țara noastră, raportate în cadrul unei ședințe la Ministerul Agriculturii. La reuniune au mai fost prezenți și reprezentanți ai Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Agenția de Mediu, Agenția Apele Moldovei, transmite agora.md.

Funcționarii de la Ministerul Agriculturii au prezentat o serie de activități desfășurate în scopul îmbunătățirii situației în domeniu. Printre acestea implementarea a șase proiecte pilot pentru reabilitarea bazinelor rîurilor mici, realizarea cu suportul UNDP a proiectului de reabilitare a rîului Camenca, alocarea surselor financiare pentru construcția stațiilor de epurare din Fondul Ecologic Național și Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, asigurarea inventarierii apelor.


Totodată, părțile au discutat despre Acordul de Grant alocat de Romînia, în valoare totală de aproximativ 9,8 milioane de euro, pentru reabilitarea rîului Bîc, despre necesitatea modificării Legii apelor și promovarea propunerilor de înăsprire a penalităților pentru încălcarea regimului de protecție a apelor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load