COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6875

Starea de urgență oferă mai multe atribuții Guvernului precum procurarea vaccinului, declarație

9 apr. 11:10   Societate
1002 0

Starea de urgență îi oferă Guvernului în demisie mai multe atribuții și îi dă posibilitatea de a lua unele decizii de susținere a populației. Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a explicat necesitatea instituirii stării de urgență pe întreg teritoriu al țării, pînă în data de 31 mai.

Totodată, Dodon spune că dacă Înalta Curte va decide anularea stării de urgență, așa cum au cerut deputații PAS și Octavian Țîcu, atunci ei vor trebui să își asume unele consecințe.

„Pronosticurile OMS ne spun că în luna mai va fi o creștere a numărului de cazuri. De aceea vreau să preîntîmpin ca acești deputați și Maia Sandu să-și asume consecințele negative: creșterea numărului de cazuri și va fi mai dificil să cumpere vaccin. Ieri guvernul a venit cu cîteva suporturi pe perioada stării de urgență: compensarea dobînzilor, se restituie TVA, medicamente gratuite pentru cei care fac tratament la domiciliu. Sunteți gata să anulați aceste inițiative, acțiuni de susținere a populației?”, a declarat Igor Dodon.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽