COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6871

Starea de urgență ar putea fi prelungită pînă pe 15 iunie

10 apr. 2020,, 12:15   Societate
12413 2

Starea de urgență în R. Moldova, instituită în legătură cu pandemia COVID – 19, se finalizează pe 15 mai curent, însă autoritățile nu exclud faptul că vor cere prelungirea acestei măsuri pînă pe 15 iunie.

Declarația a fost făcută de Igor Dodon, în cadrul unei noi ediții a emisiunii ,,Președintele răspunde”, notează zdg.md.

,,Decizia nu e luată de președinte sau de Guvern. Starea de urgență este prelungită de Parlament. Noi ne dorim ca starea de urgență să fie pînă la 15 iunie și să fie finalizată atunci. Noi sperăm că pînă la 15 iunie să fie finalizată. Dacă situația va fi dificilă, atunci vom veni cu propuneri suplimentare ca Parlamentul să prelungească această perioadă”, a precizat Dodon.

Totodată, Dodon a mai spus că că la sfîrșitul lunii aprilie – începutul lunii mai ar putea fi scoase unele restricții, inclusiv va fi permisă deschiderea restaurantelor sau a unităților comerciale.

,,E vorba de comerț, HORECA, dar vom vedea care e situația. Dacă dinamica va fi pozitivă, iar în ultimele 4-5 zile e pozitivă, atunci la finele lunii aprilie, începutul lunii mai vor fi scoase unele restricții. Oamenii vor avea voie să meargă la magazine, altele decît cele alimentare, să iasă din case, să facă unele activități”, a susținut Dodon.


Pe data de 17 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, pînă pe data de 15 mai.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽