X 

Stamate: Judecătorii care au trecut testul integrității vor primi salarii majorate

8 mar. 12:15   Societate
1622 0

Judecătorii care au trecut testul integrității și profesionalismului vor primi salarii majorate.

Declarația a fost făcută de președinta comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, în cadrul emisiunii Rezoomat cu Ileana Pîrgaru de la RLIVE TV.

„Majorarea salariilor judecătorilor nu trebuie privită ca pe o potențială problemă. Judecătorii trebuie să aibă salarii decente. Este unul din factorii care asigură independența judecătorului față de acele tentații care se află pe masa lui. Problema cu majorarea respectivă este că nu a fost echilibrat cu mecanisme de control. Acum se discută despre majorarea doar celor care au trecut etapa de pre-veting. Dacă ai primit o evaluare pozitivă și ai rămas în sistem primești salariul majorat din acest moment”, a declarat Olesea Stamate.

Președinta comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului a mai precizat că aceste majorări sînt pentru a asigura un sistem integru. Totodată, Olesea Stamate spune că salariile judecătorilor nu au mai fost ajustate din anul 2016, chiar dacă este o decizie a Curții Constituționale care îi obligă să fac majorarea raportată la rata inflației. Însă din considerente de constrîngeri bugetare nu pot să facă acest lucru.

1
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий