COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Stamate comentează zvonurile că ar putea pretinde la șefia CNA

13 aug. 12:45   Societate
1986 0

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, spune că prin schimbarea metodei de a alege șeful Centrului Național Anticorupție nu se încearcă politizarea instituției și capturarea puterii în stat, așa cum comentează socialiștii, partidul de opoziție din Parlament. Aceasta susține că fiecare 20 de deputați pot înainta un candidat pentru conducerea instituției de drept, pentru ca în final să se aleagă unul singur din persoanele propuse.

„În trecut, acest concurs pentru șefia CNA era organizat de Comisia Juridică a Parlamentului. În această comisie sînt aceiași deputați. Prin urmare, ideea alegerii nu se schimbă. Acolo, erau deputați și aici sînt deputați. Noi avem 101 de deputați, așa că putem avea cinci candidați. Fiecare 20 de deputati pot înainta un candidat. Și acei candidați care corespund criteriilor, vor fi propusi Comisiei Juridice, pentru ca apoi să fie evaluți de plenul Parlamentului”, a explicat Olesea Stamate la un brifing de presă din 12 august, scrie agora.md

Întrebată dacă chiar ea s-ar putea regăsi printre acei candidați, Stamate a explicat că legea nu îi permite.

„Daca vă uitați atent în legea cu privire la CNA, unul din criterii e neapartenența politică în ultimii doi ani. Eu nu corespund acestui criteriu.”

PAS propune ca directorul CNA să fie numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități. Funcția prevede un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Inițiativa propusă de PAS va fi examinată și supusă votului la ședința Parlamentului din 13 august.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽