COVID-19 : VACCINAȚI 1 008 613  INFECTAȚI 423 56 (+6199)   TRATAȚI 374 873     DECESE 10 584(+18)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 555
Coronavirus stiri: 7951

Stamate cere explicații de la SIS privind averea lui Mustață

24 noi. 2021,, 13:25   Societate
1979 2

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, deputata PAS, Olesea Stamate, a reacționat la dezvăluirile făcute de fostul deputat al Platformei DA, Alexandru Slusari, privind averea impunătoare pe care o dețin familia și rudele apropiate ale judecătorului Curții Supreme de Justiția (CSJ), Dorel Mustață, informație ce se conține într-o notă informativă prezentată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) în 2020.

Astfel, Stamate a expediat SIS-ului o interpelare privind această situație creată, unde Serviciul în 2020 a oferit o caracteristică asupra lui Mustață, iar în 2021 deja cu totul altă notă informativă, care îl „scoate într-o lumină bună a reflectoarelor”, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„În contextul informațiilor publicate recent, am solicitat Serviciului Informații și Securitate să confirme sau să infirme veridicitatea notei publicate. Simplu. Anumite lucruri trebuie clarificate pentru a nu lăsa spațiu de interpretare”, anunță deputata.

Precizăm că documentele prezentate de către Slusari, cu referire la Dorel Mustață, au fost obținute de la SIS și remise ulterior, un an în urmă, procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Aceste acte scot la iveală că Dorel Mustață și soția sa, fiica și soacra ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 metri pătrați, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 de metri pătrați, 17 terenuri agricole și altele.

2

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X