X 

Sprijinul de urgență permite familiilor din Moldova să-și hrănească animalele din gospodărie

29 mar. 17:15   Societate
1984 0

Aproape 2 000 de familii din satele din Republica Moldova primesc furaje în cadrul asistenței de urgență, printr-un proiect de 2 milioane de euro implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA).

„Asistența oferită este crucială pentru familiile vulnerabile al căror trai depinde de animalele de pe lîngă casă. FAO a pregătit un plan de sprijin rapid pentru a face față situației de urgență, a răspunde necesităților imediate din sector și pentru a mobiliza resurse suplimentare. Prin eforturile noastre comune, putem face o diferență reală în viața celor afectați de criză și putem crea un viitor durabil pentru populația rurală”, a declarat Tudor Robu, adjunctul Reprezentantului FAO în Republica Moldova.

Sub amenințarea efectelor războiului din Ucraina și a secetei severe din 2022, susținerea oferită îi va ajuta pe micii fermieri și familii aflate în mare dificultate să își hrănească vitele și să aibă un pahar de lapte pe masă.

Fiecare dintre gospodăriile selectate primesc pînă la 350 kg de furaj – suficient pentru a-și hrăni animalele pînă la începerea noului sezon de pășunat așteptat peste două luni sau mai mult.

FAO a început distribuirea furajelor pe 1 martie în raionul Basarabeasca, pe 4 martie în raionul Căuşeni şi pe 27 martie în raionul Cahul.


Vicepremierul Vladimir Bolea a declarat că Republica Moldova este recunoscătoare pentru acest ajutor.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare se angajează să colaboreze îndeaproape cu FAO și alți parteneri de dezvoltare în implementarea acțiunilor agreate pentru atenuarea efectelor provocărilor actuale pentru sectorul agricol”, a spus Vladimir Bolea.

Ministerul a solicitat anterior sprijin de la partenerii internaționali, inclusiv FAO, pentru a oferi asistență de urgență. FAO a intervenit cu Planul său de răspuns rapid, care include achiziționarea de semințe, îngrășăminte și furaje pentru a fi distribuite gospodăriilor și micilor fermieri din cele mai afectate raioane. FAO a utilizat 280 000 USD din Planul său de răspuns rapid pentru a procura furaje și a mobilizat sprijin financiar suplimentar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare și a Guvernului Japoniei.

„În ultimele zile, familiile din Republica Moldova au primit sprijinul necesar și adaptat celor mai urgente necesități pentru a atenua impactul războiului din Ucraina și a secetei de anul trecut”, a declarat Gunther Zimmer, șeful biroului Agenției Austriece pentru Dezvoltare la Chișinău.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий