Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3717

Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, echipat cu aparatură de ultimă generație

9 iun. 17:45   Societate
1239 0

Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății a primit un lot de echipamente, care va ușura acordarea primului ajutor medical, dar și stabilirea unor diagnoze exacte și tratarea mai rapidă și eficientă a pacienților.

Donația a fost oferită de Organizația Internațională pentru Migrație, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md

Echipamentul a ajuns anume la acest spital, întrucît, de la începutul războiului, aici au fost tratați peste o mie de refugiați, a declarat pentru postul nostru de radio, ofițerul de programe de sănătate al Organizației Internaționale pentru Migrație, Eugenia Ciubotaru.

„De la începutul crizei acest spital a găzduit mii de pacienți refugiați, de aceea, am considerat că aceste echipamente de ultima performanță sînt foarte utile. Au fost adunate toate generatoarele de oxigen, concomitent, de acest oxigen pot beneficia pînă la o sută de pacienți. Cel mai mare este echipamentul pentru ecocardiografie și aparatul transonograf, suma totală este de 350 de mii de dolari”, a menționat Eugenia Ciubotaru.

Echipamentele vor ușura munca medicilor. Sprijinul nu se oprește aici, astfel încît anul acesta vor mai fi cumpărate o sută de mașini pentru medicii de familie și vor fi acordate și alte ajutoare, a menționat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Alexandru Gasnaș.


„Toate dispozitive vor ajuta medicii să acorde asistență medicală. Anul acesta vom procura 200 de mașini pentru medicii de familie ca să se poată deplasa în sate. Vom face programe unde nu este medic de familie. sîntem în procesul de digitalizare a serviciului medical”, a spus Alexandru Gasnaș.

Personalul a fost instruit în utilizarea noilor aparate, care deja au fost instalate și puse în funcțiune, a declarat șeful Serviciului Inginerie Medicală a Spitalului Clinic al Ministerului Sănătății, Dumitru Gazea.

„Am primit ultrasonograf de ultimul model care ne permite să facem investigație obstetriciană, ginecologice, organe interne, cardiacă, toate necesaruri pentru prima intervenție”, a conchis Dumitru Gazea.

Valoarea totală a echipamentelor donate astăzi de Guvernul SUA este de 350 de mii de euro.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?