COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Spitalul "Valentin Ignatenco" din Capitală are o nouă staţie

19 iun. 13:43   Societate
1628 0

Spitalul Clinic Municipal pentru Copii "Valentin Ignatenco" din Capitală are o nouă staţie de producere a oxigenului. Instalaţia a fost achiziționată în cadrul proiectului Băncii Mondiale "Răspuns de urgenţă la COVID-19 în Republica Moldova". Potrivit medicilor, acest utilaj este foarte important pentru instituţie.

"Oxigenul ajunge prin aceste conducte până la punctele de oxigen. Astfel de puncte noi în instituţie avem peste 80, care oferă unirea imediată a pacientului la oxigen. Aici avem manometru care ne arată volumul în litri pe minut pentru pacient", a menționat Lilia Chiosea, vicedirector medical, SCMC "Valentin Ignatenco".

Staţia de producere a oxigenului are un mecanism care preia aerul din exterior, iar prin intermediul unui generator, produce oxigen cu o puritate de până la 96 la sută.

"După aceasta oxigenul este transportat în interiorul spitalului, la aparatele care necesită oxigenul", a spus Dumitru Tomiș, inginer tehnic, SCMC "Valentin Ignatenco".

Spitalul Municipal pentru Copii "Valentin Ignatenco" mai dispune de o staţie, care însă este veche și produce mai puţin oxigen.


"Dacă noi nu am avea flux continuu de oxigen ar fi o imposibilitate de unire şi la aparate. Adică, pacientul va fi trecut la alt de tratament, la metode mai invazive dacă nu se acordă asistenţă de oxigen putem ajunge până la intubare", a precizat Lilia Chiosea, vicedirector medical, SCMC "Valentin Ignatenco".

În total, în spitalele din ţară vor fi instalate 20 de astfel de stații.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽