COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spitalul din Soroca a primit ajutor din partea Fondului Vişegrad

Spitalul din Soroca a primit ajutor din partea Fondului Vişegrad

Spitalul raional Soroca va beneficia de susţinere financiară din partea Fondului Vişegrad în lupta împotriva coronavirusului de tip nou COVID-19, transmite MOLDPRES.

„Fondul Vişegrad, constituit de guvernele statelor Grupului Vişegrad (V4) – Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, a decis să ofere R. Moldova asistență financiară în sumă de 25 de mii de euro, care va fi direcţionată pentru susţinerea Spitalului raional Soroca”, indică un comunicat al Ambasadei Slovaciei la Chişinău.

Potrivit sursei citate, asistența va spori capacitățile sanitare ale acestei instituţii medicale prin achiziționarea de echipamente pentru secții sanitare separate, ceea ce va oferi posibilitatea izolării temporare sau de lungă durată a pacienților cu suspiciuni de boli infecțioase sau confirmate.


Raionul Soroca este unul dintre cele mai afectate localităţi de COVID-19 din Republica Moldova. La ziua de astăzi, în raionul Soroca sunt confirmate 483 de cazuri de infectare, 14 decese, 290 de cazuri recuperate, precum şi 397 de personae aflate sub supraveghere. Astfel, Soroca se plasează pe locul doi, după municipiul Chişinău, la numărul de cazuri de COVID-19.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load