COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spitalul din Căușeni nu mai are locuri pentru bolnavii cu Covid-19

Spitalul din Căușeni nu mai are locuri pentru bolnavii cu Covid-19

Locurile predestinate pacienților infectați cu Covid-19 din cadrul spitalului din raionul Căușeni au fost suplinite, după ce sîmbătă ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că mai multe spitale raionale vor fi activate.

În prezent, la instituția medicală sînt internate 15 persoane cu Covid-19.

Solicitat de UNIMEDIA, purtătorul de cuvînt al spitalului, Ion Arsenie Ciobanu, ne-a comunicat că toate locurile din cadrul secției boli infecțioase sînt ocupate.


„Noi avem la moment 15 locuri în secția de boli infecțioase, cu 15 pacienti confirmați pozitiv, deci locurile sînt toate ocupate. În plus mai avem pacienți în secția de boli cronice, care sînt suspecți. Secția este una de triaj”, a spus Ciobanu.

Întrucît spitalul este predestinat nu doar bolnavilor cu Covid-19, dar și persoanelor cu alte patologii, administrația a comunicat Ministerului Sănătății despre situația din cadrul spitalului și așteaptă să vină cu o soluție.

„Spitalul a anunțat ministerul că nu mai dispune de locuri pentru bolnavi. Ei trebuie să se gîndească, ori mai eliberăm alte blocuri, secții ori să îi trimitem pe bolnavi în alte spitale, ori îi ducem la Chișinău. Spitalul este împărțit în două acum. sînt pacienți urgenți, care nu putem să-i alungăm în drum, activează și secția de chirurgie, traume, unde sînt pacienți care au alte patologii. Nu putem să îi externăm, ei vin în continuare, dar pacienții aceștia nu pot să fie plasați cu acei bolnavi, trebuie să stea separat”, a mai spus Arsenie.

Duminică, ministra Sănătății a anunțat că spitalul din Bălți și Căușeni au internat primii pacienți testați pozitiv cu Covid-19. Totodată, pe parcursul săptămînii curente urmează să fie activate și alte spitale raionale. Decizia a fost luată din cauza unei concentrări mari a pecienților în Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load