COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Spitalul de Urgență a primit cel mai modern aparat de ventilație asistată a plămânilor din Moldova, dintr-o donație „Purcari Wineries Group”

Pacienții Spitalului de Urgență din Chișinău au mai multe șanse la viață, datorită celui mai performant aparat de ventilație asistată a plămânilor din Republica Moldova, extrem de necesar pacienților infectați cu noul Coronavirus, care a ajuns vineri la instituția medicală.

Aparatul de ventilație ultramodern a fost procurat în cadrul campaniei „Împreună pentru voi”, lansată de organizația MAD-AID. Banii au fost donați de unul dintre cei mai cunoscuți producători de vinuri și divinuri din Republica Moldova, „Purcari Wineries Group”.


Din donația de un milion de lei pe care a oferit-o „Purcari Wineries Group” organizației MAD-AID au fost procurate echipamente și utilități medicale pentru mai multe spitale din Republica Moldova. Dar, din acest lot, cel mai costisitor și necesar este ventilatorul elvețian de ultimă generație „Hamilton C6”. Acesta asigură un regim sigur de ventilație asistată a plămânilor, fiind destinat copiilor, inclusiv nou-născuților, dar și femeilor însărcinate și adulților. Acest tip de ventilatoare este considerat unul dintre cele mai performante la nivel mondial, fiind recunoscut de specialiști notorii din mai multe state ale lumii. Este primul ventilator de acest tip în Republica Moldova.Directorul de marketing al „Purcari Wineries Group”, Adrian Solomon, care a mers să transmită ventilatorul medicilor de la Spitalul de Urgență, le-a mulțumit organizatorilor campaniei „Împreună pentru voi”, lansată de MAD-AID, dar în special medicilor pentru jertfirea de sine în salvarea de vieți.

„Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru această campanie extrem de utilă, dar le mulțumesc, în primul rând, și mă închin până la pământ medicilor care se expun atât pe ei, cât și familiile lor, zi de zi, pentru a trata pacienții bolnavi de Coronavirus. Sute de mii de concetățeni de-ai noștri înțeleg, probabil, cu adevărat, în aceste zile, ce înseamnă profesia de medic, iar compania noastră a decis să acorde tot sprijinul necesar, pe care îl va putea oferi minunaților noștri doctori”, a spus Adrian Solomon.
Donația de 1 milion de lei în cadrul campaniei „Împreună pentru voi” a MAD-AID, reprezintă începutul acțiunii #RESPIRĂUȘOR, inițiată de „Purcari Wineries Group” în contextul situației cu care se confruntă Republica Moldova și cetățenii din cauza răspândirii COVID-19, urmând să fie anunțate și alte acțiuni. Donația face parte dintr-un fond de 2 milioane de lei alocat de „Purcari Wineries Group” pentru a susține lupta împotriva COVID-19. Cealaltă parte din acest fond va fi utilizată, la fel, pentru sistemul medical și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, activități care vor fi comunicate de către Grup pe parcursul implementării proiectului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load