COVID-19 în MOLDOVA

Spitalele din țară au fost dotate cu echipamente de protecție pentru medici

Spitalele din țară au fost dotate cu echipamente de protecție pentru medici

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a convocat în ședință responsabilii de implementarea proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, pentru a discuta și evalua acțiunile realizate până în prezent, cât și obiectivele stabilite pentru următoarea perioadă.

Conform informației prezentate, până în prezent au fost achiziționate în cadrul proiectului, echipamente de protecție (combinezoane, halate) care au fost distribuite tuturor instituțiilor medico-sanitare din țară.

La fel, laboratoarele ANSP au fost dotate cu reagenți, consumabile și dispozitive pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19 (100.000 teste). De asemenea, spitalele municipale, republicane și raionale au fost dotate cu pulsoximetre (150 buc) și paturi pentru terapie intensivă (194 buc).


În următoarea perioadă, urmează să fie achiziționate un alt lot de 100.000 teste pentru diagnosticarea infecției COVID-19, 8 ambulanțe reanimobile pentru noi născuți și adulți, infuzomate, monitoare pacienți, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a menționat importanța desfășurării procesului de achiziții transparent, în strictă conformitate cu prevederile actelor normative și cu implicarea grupurilor de lucru, din care fac parte și membrii societății civile. La fel, toate echipamentele și dispozitivele să fie distribuite conform necesităților și profilului instituțiilor medicale.

Amintim că, la data de 21 mai 2020, a fost ratificat, prin legea Parlamentului nr. 220, Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind implementarea Proiectului ”Răspuns de Urgență la COVID-19” în valoare de 52,9 miloane de euro, semnat la 28 aprilie 2020

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load